Publicat el Deixa un comentari

Avui a Bellver. Suplement literari de Diario de Mallorca

 

L'alè de les cendres
L’alè de les cendres. Una novel·la de Maite Salord, publicada per Editorial Arrela

Avui al suplement literari de Diario de Mallorca, surtim recomanant la lectura de “L’alè de les Cendres” de l’escriptora menorquina Maite Salord i publicada per l’Editorial Arrela.

“Un matí em despert amb música d’església. La ràdio anuncia que el dictador ha mort. I torn a plorar. La gent plora d’alegria o de tristesa. Jo plorava quan la por em paralitzava el cos. Només les llàgrimes tenien vida i corrien com si res. Tens raó, amic meu. Ningú no podia saber què hi havia dins el meu cap en aquells moments. Només jo. El preu del meu silenci. La incomprensió. Tantes vegades. És el que vaig triar. L’alegria dels fills perquè no hi haurà escola. La incertesa de l’endemà. El dolor del passat. Tot es barreja amb els xiulets de les bombes en travessar el cel. Amb el dolor de les pèrdues. Amb olors i tactes de pells estimades. La història avança. La història vol repetir-se. Tornen els homes de verd i els fusells. La ràdio. La meva ràdio de sempre. Ho anuncia. Capvespre de febrer. Deix la tenda i vaig a casa. Em tanc al bany. El mirall em retorna una imatge desencaixada. Els pitjors presagis s’han complert. Llàgrimes espesses. Gotes de fang. Com les d’una pluja d’estiu. Fangosa i irrespirable. Deixen marca. Dibuixades damunt les parets blanques. Les paraules no m’han sortit mai. Me les haurien hagudes de treure amb unes tenalles. Amb força. Com un queixal corcat. Clavades massa endins. Només aquell líquid espès i estrany. Sortia del meu cos. Fet de tantes coses que no es podien dir. Ara sí. Calmadament. Quan la vida comença a abandonar-te. O ja t’ha abandonat del tot. Com el crepuscle que ja s’endevina. Sobre les cúpules dels panteons. Darrere dels quals s’amagarà el vent. I tenyirà el cel d’un vermell intens. D’un vermell intens com el color de la sang”

L’alè de les Cendres. Maite Salord

De pas parlam una mica de la nostra feina, d’espaifleming i de Finis Africae

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *